Bouygues Immobilier Polska rozpoczyna sprzedaż inwestycji Vitalité w Warszawie

05.04.2019

Warszawa, 05.04.2019 r.

Bouygues Immobilier Polska rozpoczyna sprzedaż inwestycji Vitalité w Warszawie

Na warszawskim Wilanowie pojawi się nowa inwestycja Bouygues Immobilier Polska. Vitalité to projekt o kameralnej zabudowie, łączący w sobie komfort mieszkania pośród zielonego krajobrazu z zaletami życia w wielkim mieście. Planowane rozpoczęcie prac budowlanych jest na trzeci kwartał 2019 roku, a termin przekazania budynku do użytku przewidywany jest na drugi kwartał 2021 roku.

Francuski deweloper zrealizuje kameralne, ekskluzywne osiedle na granicy Zawad i Wilanowa Królewskiego. Do dyspozycji przyszłych mieszkańców Vitalité będą 64 mieszkania o przejrzystym i funkcjonalnym rozkładzie. Nazwa inwestycji odnosi się do idei witalnego życia - to nowoczesne i rodzinne osiedle będzie posiadać strefę rekreacyjną na świeżym powietrzu.

Miasto w zasięgu ręki

W okolicy Vitalité znajduje się przystanek autobusowy, a dojazd samochodem do centrum Warszawy zajmuje niecałe 20 minut. Pobliskie centrum handlowe położone jest zaledwie kilka minut drogi samochodem od osiedla. W jego okolicy znajdują się m.in.: liczne sklepy, markety popularnych sieci handlowych, a także restauracje i punkty usługowe.

Vitalité to miejsce przeznaczone do wygodnego i aktywnego życia w znakomitym stylu. W pobliżu i dalszej okolicy znajduje się wiele terenów zielonych, przedszkoli i obiektów sportowych, dzięki którym inwestycja staje się optymalnym wyborem dla rodzin z dziećmi. Niewątpliwym atutem osiedla jest również prywatna strefa wypoczynku ze SPA oraz siłownią powiedział Cezary Grabowski, dyrektor ds. sprzedaży Bouygues Immobilier Polska .

Komfort i bezpieczeństwo

Forma osiedla Vitalité nawiązuje do architektury willowej. W czterech 3-kondygnacyjnych budynkach inwestycji znajdą się 64 mieszkania, których metraże wynoszą od 35 do 96 m2. Są to lokale 2-, 3- i 4- pokojowe. W każdym z nich znajdować się będą duże okna, które doskonale doświetlą pomieszczenia. Części wspólne budynków zostały zaprojektowane z dbałością o najmniejszy detal, a ponadczasowe, eleganckie przestrzenie zapewnią mieszkańcom komfort na lata i pozwolą czerpać przyjemność z mieszkania w starannie zaprojektowanym, pięknym miejscu.

Wygodę na co dzień zapewnią windy, podziemny parking na 65 samochodów oraz komórki lokatorskie. Teren osiedla będzie ogrodzony, a w ramach systemu kontroli dostępu zastosowane zostaną wideodomofony i karty zbliżeniowe.

Rodzinne osiedle w zgodzie z naturą

W oparciu o zrównoważony rozwój, Bouygues Immobilier Polska dba o zielone zagospodarowanie części wspólnych inwestycji. W ramach osiedla Vitalité, deweloper nasadzi ponad 100 drzewek, a także wiele dekoracyjnych traw i krzewów, dzięki czemu aż 80% terenu inwestycji stanowić będzie powierzchnia czynna biologicznie. Otaczająca budynki i strefę rekreacyjną zieleń nie tylko poprawi nastrój i oczyści powietrze, ale również będzie sprzyjać integracji przyszłych mieszkańców i zachęci do aktywności na świeżym powietrzu.

Przestrzenie wspólne na terenie osiedla powstaną również z myślą o najmłodszych mieszkańcach. Znajdzie się tam m.in. górka saneczkowa, plac zabaw i boisko wielofunkcyjne. Dla wygody wszystkich mieszkańców zaprojektowano także leżaki, ławki wokół drzew i stoły piknikowe, a na osoby ceniące sobie aktywny wypoczynek, czekają dodatkowo okoliczne tereny zielone sprzyjające rekreacji, m.in.: plaża Wilanów Zawady, Morysin, pole golfowe, liczne trasy spacerowe i ścieżki rowerowe.

Program Atelier - wykończenie mieszkań pod klucz

Kupując mieszkania w inwestycji Vitalité, klienci będą mogli skorzystać z Programu Atelier, który pozwala na wykończenie mieszkań pod klucz. To propozycja dla osób, które chcą zamieszkać w urządzonym i wykończonym mieszkaniu bez dodatkowych formalności związanych z aranżacją wnętrza. Program obejmuje m.in. montaż: podłóg, drzwi, glazury, terakoty, ceramiki, armatury oraz malowanie ścian. Oferowane są trzy warianty wykończenia wnętrz: Tendance, Chic oraz Elegante.

Bouygues Immobilier Polska Sp. z o.o. to rodzinna firma deweloperska o zasięgu międzynarodowym, obecna w Polsce od 2001 roku. Firma należy w 100 proc. do Bouygues Immobilier z siedzibą we Francji. Pierwszą inwestycją oddaną do użytku przez Bouygues Immobilier Polska była Rezydencja Renoir na Ursynowie. Jakość oferowanych przez firmę produktów została potwierdzona przyznanym jej w 2004 roku Certyfikatem Systemu Jakości ISO 9001:2001, który jest odnawiany co roku. Ponadto dwie spośród inwestycji Bouygues Immobilier Polska wyróżnione zostały prestiżowym certyfikatem HQE International, premiującym budownictwo wysokiej jakości przyjazne środowisku. Firma jest członkiem Polskiego Związku Firm Deweloperskich.

Bouygues to zdywersyfikowana Grupa przemysłowa z rozwiniętą kulturą korporacyjną, mająca swoją główną siedzibę w Saint-Quentin w Yvelines (Francja). Jej działalność skupia się na dwóch sektorach: budownictwie – Bouygues Construction (budownictwo, prace publiczne oraz sieci elektryczne), Bouygues Immobilier (nieruchomości) i Colas (budownictwo drogowe), oraz branży telekomunikacyjnej i mediów – kanał telewizyjny TF1 oraz spółka Bouygues Telecom. Grupa jest częściowym udziałowcem firmy Alstom. Do największych osiągnięć Bouygues należy realizacja stadionu Stade de France w Paryżu, tunel pod kanałem La Manche oraz gmach Parlamentu Europejskiego w Strasburgu. Grupa Bouygues prowadzi działalność w ponad 80 krajach, zatrudniając około 120 tys. pracowników. Firma jest notowana na giełdzie w Paryżu (Euronext: EN).

Dodatkowych informacji udzielają:

Barbara Matusik