Bouygues Immobilier Polska rozpoczyna sprzedaż osiedla Villa de Charme w Warszawie

13.02.2019

Warszawa, 13.02.2019 r.

Bouygues Immobilier Polska rozpoczyna sprzedaż osiedla Villa de Charme w Warszawie

Do oferty francuskiego dewelopera dołączyła inwestycja Villa de Charme – kameralne osiedle domów przy ulicy Szeligowskiej na warszawskim Bemowie, łączące w sobie nowoczesną architekturę oraz pełne zieleni przyjazne otoczenie. Odbiór mieszkań planowany jest na trzeci kwartał 2021 roku.

Bemowo to jedna z najszybciej rozwijających się dzielnic Warszawy. Ze względu na wysoki potencjał inwestycyjny rejon ten jest coraz częściej wybierany przez deweloperów i lokowanych jest tu coraz więcej projektów mieszkaniowych. Villa de Charme to osiedle przy ulicy Szeligowskiej 25. Tworzyć je będą 52 komfortowe i przestronne domy z podziemnymi garażami i ogródkami.

Komfort i dogodny dojazd do centrum

W pobliżu ulicy Szeligowskiej, gdzie będzie zlokalizowane osiedle Villa de Charme, znajdują się obiekty handlowo-usługowe, w tym centra handlowe, a także szkoły i przedszkola. Tereny rekreacyjne to nie tylko zielone otoczenie osiedla, ale również m.in. Park Górczewska czy Park Powstańców Warszawy, które pozwolą przyszłym mieszkańcom na aktywny wypoczynek. Wygodne połączenie z miastem zapewniają zlokalizowane w pobliżu trasy S8 oraz DK7. W sąsiedztwie osiedla znajdują się również przystanki komunikacji miejskiej, a w odległości zaledwie 500 metrów od Villa de Charme wybudowana zostanie nowa stacja II linii metra – Chrzanów.

Villa de Charme jest bardzo dobrą alternatywą względem wielopokojowego mieszkania o podobnym metrażu, zwłaszcza, że koszty eksploatacji w przypadku takiej inwestycji będą niższe. Osiedle blisko planowanej stacji metra wyróżnia unikatowość posiadania domu z ogródkiem, stanowiskami na dwa samochody oraz funkcjonalnymi schowkami. Zapewni jego mieszkańcom zarówno przyjazne miejsce do życia i wypoczynku, jak i wygodne połączenie z sąsiadującymi dzielnicami i centrum miasta. Villa de Charme to projekt wyjątkowy, bowiem niełatwo znaleźć osiedle o podobnych cechach na rynku pierwotnym w Warszawie. powiedział Krzysztof Foder, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Bouygues Immobilier Polska.

Inwestycja dla rodzin z dziećmi

Trzy kondygnacje nadziemne oraz funkcjonalny rozkład zapewnią dużą swobodę aranżacji pomieszczeń oraz ich adaptacji do własnych potrzeb, dzięki czemu inwestycja sprosta oczekiwaniom rodzin z dziećmi o modelu 2+1, 2+2 lub nawet 2+3. Pod budynkiem znajdują się stanowiska na dwa samochody i funkcjonalne schowki, a przydomowy ogródek o powierzchni do 94m² (w zależności od domu), może stać się komfortowym miejscem wypoczynku na świeżym powietrzu. Do dyspozycji mieszkańców będą również dwa tarasy. Pierwszy znajdować się będzie na parterze, zaś drugi na ostatniej kondygnacji, połączony jest z sypialnią. Takie usytuowanie tarasu będzie zachęcało mieszkańców do spędzania czasu w kameralnej atmosferze, m.in. podczas wspólnych posiłków.

Łączna powierzchnia czterech kondygnacji w zależności od domu wynosi od 152 do 161m². Budynki o prostej bryle będą miały jasne kolory elewacji, a dzięki drewnianym elementom wykończenia zyskają ponadczasowy, elegancki charakter. Natomiast zastosowanie dużych okien typu portfenetr zapewni odpowiednie doświetlenie pomieszczeń.

Bouygues Immobilier Polska Sp. z o.o. to rodzinna firma deweloperska o zasięgu międzynarodowym, obecna w Polsce od 2001 roku. Firma należy w 100 proc. do Bouygues Immobilier z siedzibą we Francji. Pierwszą inwestycją oddaną do użytku przez Bouygues Immobilier Polska była Rezydencja Renoir na Ursynowie. Jakość oferowanych przez firmę produktów została potwierdzona przyznanym jej w 2004 roku Certyfikatem Systemu Jakości ISO 9001:2001, który jest odnawiany co roku. Ponadto dwie spośród inwestycji Bouygues Immobilier Polska wyróżnione zostały prestiżowym certyfikatem HQE International, premiującym budownictwo wysokiej jakości przyjazne środowisku. Firma jest członkiem Polskiego Związku Firm Deweloperskich.

Bouygues to zdywersyfikowana Grupa przemysłowa z rozwiniętą kulturą korporacyjną, mająca swoją główną siedzibę w Saint-Quentin w Yvelines (Francja). Jej działalność skupia się na dwóch sektorach: budownictwie – Bouygues Construction (budownictwo, prace publiczne oraz sieci elektryczne), Bouygues Immobilier (nieruchomości) i Colas (budownictwo drogowe), oraz branży telekomunikacyjnej i mediów – kanał telewizyjny TF1 oraz spółka Bouygues Telecom. Grupa jest częściowym udziałowcem firmy Alstom. Do największych osiągnięć Bouygues należy realizacja stadionu Stade de France w Paryżu, tunel pod kanałem La Manche oraz gmach Parlamentu Europejskiego w Strasburgu. Grupa Bouygues prowadzi działalność w ponad 80 krajach, zatrudniając około 120 tys. pracowników. Firma jest notowana na giełdzie w Paryżu (Euronext: EN).

Dodatkowych informacji udzielają:

Barbara Matusik