Bouygues Immobilier Polska rusza z budową 200 mieszkań w stolicy

09.07.2019

Warszawa, 09.07.2019 r.

Bouygues Immobilier Polska rusza z budową 200 mieszkań w stolicy

Ruszyły pierwsze prace budowlane dwóch nowych inwestycji na deweloperskiej mapie stolicy: Osiedle Orso w Ursusie oraz Wyspiarska Foret na Białołęce. Prace przy budowie Wyspiarska Foret prowadzi firma Swietelsky, a odbiór mieszkań planowany jest na czwarty kwartał 2020 r. Generalnym wykonawcą Osiedla Orso została firma BCW 13 i planowany termin oddania budynku do użytku przypada na początek 2021 r.

Obie inwestycje odpowiadają na potrzeby osób chcących mieszkać w oddalonej od miejskiego zgiełku okolicy, która jednocześnie jest dobrze skomunikowana z centrum miasta. Kameralny charakter zarówno Osiedla Orso jak i Wyspiarska Foret sprzyja relaksującej atmosferze i odpoczynkowi na łonie natury.

- Dla nabywców coraz częściej priorytetem jest bezpieczeństwo i bliskość natury w spokojnej okolicy przy jednocześnie dobrym połączeniu z centrum miasta. Równie ważne są innowacyjne rozwiązania architektoniczne, które sprzyjają spędzaniu czasu w gronie najbliższych. Inwestycje Wyspiarska Foret i Osiedle Orso idealnie wpisują się w ten trend, godząc ze sobą mieszkanie na łonie natury i tempo życia stolicy – komentuje Cezary Grabowski, Dyrektor Sprzedaży z Bouygues Immobilier Polska.

By zapewnić przyszłym mieszkańcom komfort, deweloperzy poszerzają swoje oferty sprzedażowe o inwestycje rodzinne, zlokalizowane w dzielnicach obrzeżnych miast. Nie tylko cena, czy metraż mieszkania jest istotny dla nabywców - coraz częściej priorytetem jest właśnie dobrze skomunikowana, ale spokojna okolica.

Ruszają prace budowlane

Generalnym wykonawcą Wyspiarska Foret jest firma Swietelsky, natomiast za realizację Orso odpowiada firma BCW 13. Na terenie obu inwestycji ruszyły prace ziemne. Plac pod inwestycję na Białołęce jest już przygotowywany na wjazd pierwszych maszyn, natomiast na budowie w Ursusie rozpoczęto prace żelbetowe na najniższych kondygnacjach budynku.

Natura na wyciągnięcie ręki

Wyspiarska Foret to idealna propozycja dla osób, które chcą być blisko natury, nie rezygnując z mieszkania w mieście. W sąsiedztwie inwestycji położony jest prywatny las, gdzie m.in. zaplanowane są tereny rekreacyjne do gry w ping-ponga i szachy. To miejsce, gdzie przyszli mieszkańcy będą mogli odpocząć od zgiełku miasta i spędzić czas wolny na świeżym powietrzu. Natomiast dzięki położonej w pobliżu osiedla stacji PKP Żerań, do centrum można dojechać w niewiele ponad 20 min.

Na tym unikatowym, kameralnym osiedlu, w dwóch 5-piętrowych budynkach do dyspozycji mieszkańców będzie 95 jasnych, mieszkań o funkcjonalnym rozkładzie. W ofercie na sprzedaż zostały już tylko mieszkania 3 i 4 pokojowe o wielkości od 55 do 85 m². Ze wszystkich lokali będzie można zażyć świeżego powietrza na balkonach lub w ogródkach, a apartamenty na ostatnich piętrach będą wyposażone w atrakcyjne tarasy. Pod budynkami znajdzie się hala garażowa, a obok nich dodatkowe miejsca parkingowe. Odbiór mieszkań przewidziany jest na czwarty kwartał 2020 roku.

Bliskoś

miasta

Inwestycja Osiedle Orso jest położona nieopodal stacji PKP Ursus – Niedźwiadek oraz Alei Jerozolimskich. Dzięki temu można dojechać do Śródmieścia w niespełna 20 min. To idealne rozwiązanie dla tych, którzy cenią sobie na co dzień ciszę i spokój, ale chcą mieć poczucie, że mieszkają blisko centrum miasta.

Kameralny charakter inwestycji zapewni niska, 2-piętrowa zabudowa oraz spadziste dachy i imitujące drewno fragmenty elewacji, które mają nawiązywać do willowego charakteru okolicy. Osiedle Orso składać się będzie ze 103 mieszkań, ulokowanych w 8 budynkach. Są to lokale 2-, 3- i 4-pokojowe, których metraże wynoszą od 38 do 78 m2. Wszystkie mieszkania zapewniają doskonałe naturalne doświetlenie pomieszczeń, a funkcjonalne rozkłady wnętrz ułatwiają mieszkańcom aranżację według własnych potrzeb. Na parterze znajdą się mieszkania z ogródkami, natomiast na pierwszym piętrze – kompaktowe dwupoziomowe mieszkania z balkonami, które pozwalają oddzielić częś

dzienną od sypialnianej. Przewidywany termin oddania inwestycji do użytku to początek 2021 r.

Program Atelier - wykończenie mieszkań pod klucz

Kupując mieszkania zarówno w inwestycji Wyspiarska Foret jak i Osiedle Orso, klienci będą mogli skorzystać z Programu Atelier, który pozwala na wykończenie mieszkań pod klucz. To propozycja dla osób, które chcą zamieszkać w urządzonym i wykończonym mieszkaniu bez dodatkowych formalności związanych z aranżacją wnętrza. Program obejmuje m.in. montaż: podłóg, drzwi, glazury, terakoty, ceramiki, armatury oraz malowanie ścian. Oferowane są trzy warianty wykończenia wnętrz: Tendance, Chic oraz Elegante.

Bouygues Immobilier jest rodzinną firmą deweloperską o zasięgu międzynarodowym, z 62-letnim doświadczeniem w budownictwie. Polski oddział należy w 100% do Bouygues Immobilier – jednego z największych deweloperów we Francji i korzysta z doświadczeń i know-how spółki-matki. Bouygues Immobilier Polska działa od 2001 roku, ciesząc się zaufaniem Klientów w Warszawie, Wrocławiu i Poznaniu. Jest jednym z największych deweloperów inwestycji mieszkaniowych w stolicy. W Polsce, firma wybudowała do tej pory 38 projektów mieszkaniowych oraz oddała do użytku ponad 5500 mieszkań. Ponadto 4 inwestycje firmy (Accent Eco, Accent Vert, Camelia oraz La Melodie) wyróżnione zostały prestiżowym certyfikatem HQE International, premiującym budownictwo wysokiej jakości przyjazne środowisku, zaś certyfikatem BREEAM wyróżniona została inwestycja Miasteczko Orange. Firma jest członkiem Polskiego Związku Firm Deweloperskich.

Bouygues to zdywersyfikowana Grupa przemysłowa z rozwiniętą kulturą korporacyjną, mająca swoją główną siedzibę w Paryżu. Jej działalność skupia się na dwóch sektorach: budownictwie – Bouygues Construction (budownictwo, prace publiczne oraz sieci elektryczne), Bouygues Immobilier (nieruchomości) i Colas (budownictwo drogowe), oraz branży telekomunikacyjnej i mediów – kanał telewizyjny TF1 oraz spółka Bouygues Telecom. Grupa jest częściowym udziałowcem firmy Alstom. Do największych osiągnięć Bouygues należy realizacja stadionu Stade de France w Paryżu, tunel pod kanałem La Manche oraz gmach Parlamentu Europejskiego w Strasburgu. Grupa Bouygues prowadzi działalność w ponad 80 krajach, zatrudniając około 120 tys. pracowników. Firma jest notowana na giełdzie w Paryżu (Euronext: EN).

Dodatkowych informacji udziela:

Martyna Kurkowska